Δελτία τύπου

Η Oxette υποστηρίζει το “I Touch Myself Project”

I touch my self - Oxette

I touch my self - Oxette

Chissy - I touch my selfΟ αυστραλιανός θρύλος που ακούει στο όνομα  Chrissy Amphlett, χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά με το ιδιαίτερο ταλέντο της, την χωρίς ταμπού σεξουαλικότητα και την ατέλειωτη ενέργεια, αλλάζοντας την αυστραλιανή μουσική σκηνή με τις πρωτοποριακές της παραστάσεις.

Το τραγούδι “I Touch Myself” ήταν το μεγαλύτερο hit των Divinyls και άγγιξε εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Οταν κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1990, το single έφτασε στο N° 1  στα Australian charts και το Top 5 στο US  Billboard Hot 100. Ήταν ένα τραγούδι που γιόρταζε τη γυναικεία σεξουαλικότητα όπως κανένα άλλο. Αλλά από τη στιγμή που η Chrissy ανέπτυξε καρκίνο του μαστού, ήθελε το τραγούδι αυτό να γίνει ένας ύμνος της ιδέας, του να αγγίζουμε τον εαυτό μας για την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου.

Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Divinyls, Chrissy Amphlett  ανακάλυψε τον καρκίνο του μαστού μέσω αυτοελέγχου, αφού οι μαστογραφίες και οι υπερηχοι αρχικά δεν έδειξαν τίποτα.

Έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού το 2013, μετά την πολυετή διπλή μάχη με τον καρκίνο του μαστού και την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Chissy - I touch my self - oxetteΗ Chrissy ήταν παθιασμένη με τη διάδοση της ιδέας της έγκαιρης ανίχνευσης της ασθένειας.  Το “I Touch Myself Project” ξεκίνησε προς τιμήν της το 2014, λίγο μετά τον θάνατο της, με αποστολή να δημιουργήσει εκστρατείες που ενθαρρύνουν και υπενθυμίζουν στις γυναίκες να αγγίζουν τους εαυτούς τους.

Ο χήρος της Chrissy, Charley Drayton, δήλωσε:

«Η Chrissy θα ήθελε να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας».

“Να ακούμε τι συμβαίνει στο σώμα μας και να είμαστε πιο υπεύθυνοι για το πεπρωμένο μας, χωρίς να  περιμένουμε αποκλειστικά από  γιατρούς ή συμβούλους να πάρουν την ευθύνη για μας”.

Η Αυστραλιανή ομάδα Cancer Council New South Wales, συνεργάστηκε με μια ομάδα αυστραλιανών τραγουδιστριών, συμπεριλαμβανομένης της Olivia Newton-John (που πάσχει και η ίδια από καρκίνο του μαστού), για την παραγωγή μια νέας έκδοσης a cappella του τραγουδιού, που χρησιμεύει ως πρεσβευτής για αυτοέλεγχο μέσω ψηλάφησης.

Η Chrissy το εξέφρασε με σαφήνεια – ήθελε κάθε γυναίκα, ακούγοντας το τραγούδι να θυμάται να προσέχει και να αγαπάει τον εαυτό της, μέσα και έξω.

Olivia Newton - I touch my self - oxette“I touch myself” Anthem Καρκίνου του Μαστού: https://www.youtube.com/watch?v=FeaO2BrrIf8

Divinyls: “I touch myself”: https://www.youtube.com/watch?v=wv-34w8kGPM

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την καμπάνια εδώ: https://itouchmyself.org

 

Chrissy - I touch my self - oxetteChrissy - I touch my self - oxetteChrissy - I touch my self - oxette