Τάσεις Μόδας

Το δαχτυλίδι Σεβαλιέ

Το δαχτυλίδι Σεβαλιέ - Oxette Blog

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το δαχτυλίδι Σεβαλιέ

Το δαχτυλίδι Σεβαλιέ

Ονομάζεται σεβαλιέ και είναι η τελευταία τάση της μόδας, διακριτικό γαλλικής αριστοκρατικής καταγωγής ή έπαθλο ανδρείας των ιπποτών (των chevaliers).

Τα δαχτυλίδια γενικά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους ανά τους αιώνες και αποτελούν το απόλυτο αξεσουάρ στη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Τα δαχτυλίδια σεβαλιέ είναι αυτά που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού μας, όπως ακριβώς έκαναν, κάποτε, οι άντρες ευγενείς, κάτοχοι κάποιου βασιλικού τίτλου ή γόνοι πλούσιων οικογενειών. Στις ημέρες των ιπποτών το δαχτυλίδι αποτελούσε μέσο διάκρισης μεταξύ των μεγάλων μεσαιωνικών οικογενειών. Τότε, συνήθως, τα Chevalier τους απεικόνιζαν το οικόσημο της κάθε οικογένειας και ήταν το δαχτυλίδι που δινόταν σε κάποιον όταν αποκτούσε το αξίωμα του ιππότη και φοριόταν πάντα στο μικρό δάχτυλο.

Το μικρό δάχτυλο σχετίζεται με τις δεξιότητες επικοινωνίας μας, ένα δαχτυλίδι σε αυτό το σημείο, είναι ένα σύμβολο των σχέσεών μας με τους άλλους. Εκφράζει, επίσης, τη σχέση που έχει κανείς με τον εαυτό του. Σήμερα έχει επικρατήσει η ονομασία “σεβαλιέ” για το δαχτυλίδι που φοριέται στο μικρό δάχτυλο.

Τα “σεβαλιέ” έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν γίνει μία πολύ στιλάτη επιλογή αξεσουάρ για τις εμφανίσεις μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]